سه‌شنبه, 24 شهريور 1405
عنوان گروه خبري / پورتال خبری آبفای گلستان .
  • ساعت : ۱۱:۲۶
  • تاريخ :
     ۱۴۰۵/۰۶/۱۱ 
  • تعداد بازدید : 32
  • کد خبر : ۱۰۸۴۹
صرفه جویی و استفاده از آب های سطحی، راه غلبه بر چالش تامین آب شرب در گلستان
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب گلستان گفت: بهره مند نبودن ما از آب‌های سطحی چالش جدی تامین آب شرب در گلستان است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای گلستان، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب گلستان در گفتگوی ویژه خبری معاون خبر گلستان گفت: از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر جمعیت فعلی استان  ۲ میلیون و ۱۵ هزار نفر تحت پوشش آب و فاضلاب هستند که یک میلیون و ۲۳۵ هزار نفر با ۳۳۵ هزار فقره اشتراک تحت پوشش حوزه شهری و ۷۸۰ هزار نفر با ۲۴۰ هزار فقره اشتراک تحت پوشش حوزه روستایی قرار دارند.

ابوالفضل رحیمی افزود: استحصال و توزیع هر متر مکعب آب ۱۰ هزار تومان هزینه دارد که در روستا به قیمت کمتر از هزار و ۵۰۰ تومان و در شهر‌ها ۲۵۰۰ تومان به شهروندان فروخته می‌شود.

وی گفت: ۸۰ درصد استان در منطقه نیمه خشک و خشک و فرا خشک قرار دارد و تنها نوار باریکی به عرض ۵ کیلومتر در حوزه جنگل گلستان منابع آب مطلوب وجود دارد و بهره مند نبودن ما از آب‌های سطحی چالش جدی ماست اگر چه در بخش‌های شمال آب‌های زیرزمینی وجود دارد ولی قابل شرب نیست.

رحیمی افزود: ۹۵ درصد منابع تامین آب استان از آب چاه و سفره‌های زیرزمینی است در گلستان پارسال تا عمق ۳۶۰ متر چاه حفر کردیم و عمق چاه آب‌ها جدید در غرب استان از ۹۰ متر و ۱۰۰ متر  در گذشته به ۱۳۰ متر رسیده و در شرق استان به عمق ۳۶۰ متر  رسیدیم.

وی در باره مشکلات تامین آب از چاه ها گفت: اتکا به منابع آب زیر زمینی برای شرب و تغذیه نشدن آبخوان‌ها باعث می‌شود مخازن آب زیرزمینی خود را از دست بدهیم و شاهد فرو نشست لایه‌های زمین و لوله زایی چاه‌ها هستیم در اصل اطراف برخی  چاه‌ها تا یک متر نشست کرده است.

رحیمی افزود: از ۲ میلیارد و۵۰۰ میلیون متر مکعب آب تجدید پذیر تقریبا ۱۷۲ میلیون متر مکعب را برای شرب استفاده می‌کنیم و تقریبا ۲۳۰ لیتر برای هر نفر در شبانه روز متوسط برداشت ما از آب‌های زیر زمینی در استان است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب گلستان گفت: مصرف سرانه استاندارد جهانی ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز است که در گلستان در شرایط فعلی کمبود آب ۲۳۳ لیتر متوسط تامین آب شرب است که ۱۹۵ تا ۳۰۰ لیتر از کنتور‌ها عبور می‌کند و به دست مصرف کننده می‌رسد.

رحیمی افزود: برخی لباس شویی استاندارد در جهان با ۱۲۰ لیتر یک کیلو گرم لباس می‌شویند و برخی لباس شویی هابا ۳۵ تا ۴۰ لیتر و در اینجا باید استاندارد‌های صنعتی کشورمان رشد کند تا صرفه جویی شود.

وی گفت: با توجه به اینکه ۲۰ هزار حلقه چاه مجاز در حوزه کشاورزی و شرب و تعداد زیادی چاه غیرمجاز داریم اگر چه استان گلستان ۴۰ درصد امنیت غذایی کشور را تامین می‌کند، اما این به قیمت استحصال منابع آب استراتژیک استان است.

رحیمی افزود: به علت کمبود منابع آب ، ما منتظر بهره برداری از سد نرم آب هستیم تا ۲۶ درصد جمعیت شرق استان را از ظرفیت آن تامین و منابع آب زیرزمینی را با آب‌های سطحی جایگزین کنیم  که به علت نیاز به تکمیل تاسیسات آب شرب تا ۲ سال آینده بهره برداری در حوزه آب شرب نخواهد رسید.

وی گفت: سد رامیان، سد کبودوال و سد میرداماد برای شرق گرگان و آب شیرین کن برای غرب استان و شهر آق قلا منابع آب سطحی جایگزین هستند که در برنامه قرار دارند، اما در شرایط فعلی تنها به آب‌های زیرزمینی ۷۸۰ حلقه چاه عمیق مجاز آب شرب  استان تکیه می‌کنیم.

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.8.0
    V6.1.8.0